PAG APARTMANI AURORA - POVLJANA

Pag Apartmani Aurora  
Pag Apartments Aurora  
Pag Appartements Aurora Pag Apartmány Aurora
Pag apartmaniKontaktPag apartmani mapa weba
 
Apartman Pag Aurora A1
Apartman Pag Aurora A2
Apartman Pag Aurora A3
Apartman Pag Aurora A4
Apartman Pag Aurora A5
Apartman Pag Aurora A6
Apartman Pag Aurora A7
Apartman Pag Aurora A8
Apartman Pag Aurora A9
Apartman Pag Aurora A10

OTOK PAG HRVATSKA


OTOK PAGOTOK PAG

Otok Pag spada među veće Jadranske otoke. Površina otoka Paga je 280 km2. Otok Pag je bogat plažama (jedna od najpoznatijih je Zrče), uvalama, prekrasnim krškim predjelima uz vrlo malo stabala borova i crnike.

Otok Pag je bogat aromatičnim ljekovitim biljem što čini upravo pašku janjetinu jednom od najboljih u Europi. Međutim, između krša pojavljuju se škrta, ali dragocjena otočka polja, koja daruju mještanima posebno ukusno povrće. Najpoznatija takva polja nalaze se u Povljani, stoga svakako probajte nadaleko poznati povljanski paradajz, papriku i kupus. Bogatu povijesnu priču ponudit će Vam i ostala mjesta na otoku Pagu.

Mjesta na otoku Pagu

Novalja
Najpoznatije turističko odredište na otoku Pagu. Udaljeno od Povljane i Apartmana Pag Aurora Povljana 25 minuta vožnje. Svakako posjetite plažu Zrče nadaleko poznatu po svojim športsko rekreativnim sadržajima tokom dana i naravno poznatu po najbogatijem noćnom provodu na Jadranu.

Mandre
Poznato turističko naselje udaljeno od Apartmana Pag Aurora Povljana 20 minuta vožnje. Pruža prekrasan pogled na otoke Maun, Škrdu, Silbu i Olib. Čitavim mjestom prostire se šljunčana plaža.

GRAD PAGGrad Pag
Najveće i najvažnije mjesto na otoku je grad Pag. Grad Pag udaljen je od Apartmana Pag Aurora u Povljani 10-15 minuta vožnje.

Grad Pag je grad morske soli.

Grad Pag nastao je u 15. stoljeću zahvaljujući eksploataciji morske soli. Uz turizam sol je i danas jedna od glavnih djelatnosti u Pagu.

Grad Pag poznat je i po rukotvorinama, napose Paškoj čipki koja krasi mnoge domove kao unikatno umjetničko djelo.


Šimuni
Slikovito mjestašce na jugozapadnoj pitomoj strani Paga. Udaljeno od Povljane i Apartmana Pag Aurora 20 minuta vožnje. U borovoj šumi je autokamp a u dugoj uvali prekrasna marina Šimuni.

Posjetite još i niz manjih mjestašca poznatih po odličnom vinu, paškom siru, janjetini i pršutu. Svakako navratite u Miškoviće, Kolan. Te poznata ribarska mjesta Smokvicu, Dinjišku.


REZERVACIJA APARTMANA | KONTAKT | OTOK PAG | POVLJANA | KORISNE INFORMACIJE | FOTO GALERIJA

© 2006 - 2008 Pag Apartmani Aurora - privatni smještaj
Izrada web stranica - WEB Marketing